Продавець Space Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5708 відгуків
promo_banner

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (18.06).

SPACE COFFEE - смачний чай і запашна кава для Ваших затишних вечорів
+380 (67) 741-02-20
+380 (63) 467-60-90
Кошик

Чай з молоком — не єдиний спосіб, як нестандартно пити чай

Звичка комбінувати при заварюванні чорні або зелені чайне листя з різними добавками пішла з Британії. Чай з молоком — класика чаювання англійців, яку сьогодні підтримують у всьому світі. Пізніше в класичну рецептуру почали додавати цитрусові, алкоголь, ягоди, прянощі, трави та багато іншого. Причиною цього стало бажання чаєманів отримати щось більше, ніж смачний Ерл Грей або Леді Грей.

 

 

Класика або нестандартні рішення?

На батьківщині чаю, у Китаї, пити такий вид пиття прийнято чистим, без добавок. На їхню думку, чайне листя найкраще смакують в тому вигляді, в якому їх дарувала нам природа. Будь-які доповнення спотворюють ароматні і смакові властивості, створюючи зовсім інший напій. Але в Європі більшість чаєманів цінують купажі з різними натуральними добавками.

Подавання чаю з молоком, кардамоном, корицею і прянощами

Переваги і мінуси класичних рецептів

Звичайний чорний або зелений чай — те, з чого потрібно починати знайомство з таким видом пиття. Класика має безліч плюсів:

  • дозволяє відчути оригінальний запах і смак;

  • використовується у традиційних чайних церемоніях;

  • універсальний — припаде до смаку всім;

  • корисний — в чайному листі міститься безліч корисних речовин, які при заварюванні розкриваються.

Єдиний недолік напою — відсутність різноманітності. Ви постійно п'єте одну варіацію і можете експериментувати тільки з фортецею і його сортами. Якщо захочеться чогось нового або незвичайного — вам потрібно заварювати чай з м'ятою, коньяком або іншими добавками.

 

Плюси і недоліки нових варіацій

Серед незаперечних плюсів нестандартних рецептур можна виділити:

  1. Можливість куштувати нові смаки і комбінації — напій вам ніколи не набридне, адже можна вибирати різні купажі і добавки.

  2. Універсальність — кожен може знайти підходящу рецептуру, виходячи з особистих переваг.

  3. Більше користі — за рахунок наявності додаткових речовин, чай з ягодами, травами та іншими добавками стає ще більш корисним.

Істотний недолік таких варіацій — ви не можете пити один і той же купаж протягом усього життя. Нестандартні смакові рішення швидко набридають. З часом ви знову повернетеся до традиційних смаків.

Подавання чаю з молоком і корицею традиційних турецьких чашках

 

Нестандартне приготування чаю

Чай з лимоном, бергамотом або пелюстками квітів — звичні варіації, які полюбилися багатьом за рахунок виражених ноток, формують насичений смак і аромат. Але в різних країнах існує безліч незвичайних традицій заварювання чайних напоїв. Якщо вам набридли класичні варіації — їх обов'язково потрібно спробувати.

 

Грушевий з жасмином

Для приготування такого напою вам потрібно 2 невеликих груші подрібнити в блендері. Паралельно заваріть чай з жасмином, дотримуючись пропорції — на 2 ч. л. потрібно 0,5 л води. Додайте В напій грушеве пюре, а загальну комбінацію смаків розбавте шматочком лимона і паличкою кориці. Через 15 хвилин його можна вживати.

Такий чай чудово смакує охолодженим у спекотні сезони року. Завдяки використанню свіжих фруктів, цитрусових, жасмину і прянощів, він виходить неймовірно смачним і корисним. Це свого роду вітамінна бомба, яка покращує імунну систему, запобігає розвиток вірусних інфекцій і робить позитивний вплив на загальне здоров'я людини.

 

З прянощами

Експерименти з прянощами — завжди цікаво і незвично, адже кожен компонент дає свою специфічну нотку. Перець чилі — пікантність, кардамон — аромат, кориця — терпкість. Такі варіанти приготування не тільки володіють незвичайним смаком, але і роблять їх ще корисніше.

Чай з базиліком зміцнює імунну систему і надає заспокійливий ефект. Всього одна чашка після важкого дня дозволить розслабитися і заснути швидше звичайного. Для приготування однієї порції вам знадобиться 250 мл окропу і 1 гілочка сухого або свіжого базиліка. Щоб зробити напій ще смачніший, ви можете додати 1 ч. л. купажу чорного і зеленого чаю, шматочок лимона і 1-2 ч. л. меду. Всі інгредієнти заливаються окропом, а після повинні настоятися кілька хвилин.

Чай з гвоздикою сприяє зняттю спазмів у м'язах, а також надає підбадьорює. Якщо у вас індивідуальна непереносимість кава — ви можете спокійно заварювати такий напій в чистому вигляді або комбінуючи з різними добавками. Щоб приготувати одну порцію, вам потрібно на 250 мл гарячої води взяти 4 штуки сушеної гвоздики і 1 ч. л. чайного листя. За бажанням можна додати шматочок лимона і цукор за смаком. Всі компоненти з'єднуються в чашці і заливаються окропом. Через 2-3 хвилини напій можна пити.
В цілях оздоровлення ви можете в класичний чайний купаж додавати на кінчику ножа шафран, корицю, кардамон і інші прянощі. Такі рецептури чудово прикрасять ваше життя чаемана і дозволять підібрати фаворитів по смаку й аромату.

 

З маслом і сіллю

Часуйма — традиційна тибетська вид пиття, в основі якого знаходяться чорні або зелені чайне листя. Його прийнято заварювати свіжим і відразу на кілька порцій. Щоб питво вийшло смачним і ароматним, візьміть:

  • чайні листя — 75 г;

  • вода — 1 л;

  • топлене масло — 100-250 г;

  • сіль — за смаком.

Спочатку необхідно заварити чайне листя і дати їм настоятися кілька хвилин. Потім у нього додають масло і сіль, а потім пропускають через марлю. Фінальним акордом в приготуванні виступає блендер, з допомогою якого напій збивають до консистенції сметани. Часуйма виходить ситним і поживним питвом, що у високогір'ї вважається важливим. Тибетські регіони одні з самих важкодоступних на Землі, а для клімату характерним є холод і сильний вітер. Чай з сіллю і маслом зволожує губи, перешкоджаючи пересихання. А корисні речовини позитивно впливають на всі аспекти життєдіяльності організму людини.

Подавання чаю в скляній чашці з бутонами троянд

Чайна церемонія завжди включає в себе класичні варіанти приготування напоїв. В них ви не побачите яскравої комбінації лісових ягід з чайним листям або купажу декількох сортів в тандемі з рослинними добавками. Але ви завжди можете урізноманітнити свій раціон, взявши на замітку незвичайні рецепти. З їх допомогою вам однаково приємно буде пити чай в холод і нестерпну спеку.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner