Продавець Space Coffee розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
5305 відгуків
promo_banner
SPACE COFFEE - смачний чай і запашна кава для Ваших затишних вечорів
+380 (67) 741-02-20
+380 (63) 467-60-90
Кошик

Класичний американо і 3 дивовижних рецептів його приготування

Коли постає питання про вибір кавового напою — багато кавомани віддають перевагу американо. Середня ступінь фортеці, насичений аромат і смак, що виділяє його серед "колег". Як правило, пити американо віддають перевагу люди з дуже чутливими рецепторами і ті, хто більше цінує ароматні властивості, ніж смакові.

 

 

Що таке американсько?

Кава американо бере свій початок з часів Другої світової війни. За легендою його придумали американці, для яких пити насичений еспрессо було неможливим. Порція їм здавалася надто маленькою, а смак гірким. На ґрунті цього був створений американо — еспресо, розбавлений чистою водою. На сьогодні його прийнято ділити на декілька видів:

  • італійський — кава вливають гарячу воду, при цьому пінка зникає;

  • скандинавський — у воду вливають порцію еспрессо, зберігаючи пінку;

  • європейський — подають порцію еспресо у великій чашці і окремо в склянці воду.

Даний напій ідеально підійде для людей, які стежать за своєю фігурою або не переносять сильну концентрацію кофеїну. Незважаючи на великі обсяги, американо в половину менше калорійний, ніж еспресо. Кількість кофеїну в одній чашці таке ж, але концентрація в рази нижче.

 

Помел

Щоб приготувати каву в кав'ярні в домашніх умовах, для американо прийнято вибирати зерна середнього помелу. Більш великі крупинки гірше віддають смак і аромат. При розведенні водою напій вийде ненасиченим.

 

Смак

Напій має м'який без виражених акцентів смак. Завдяки тому, що для його класичного приготування використовують суміш з 90% арабіки і 10% робусти, кава не гірчить і має легку кислинку.

 

Різниця американсько

Перед тим, як готувати таку каву, рекомендуємо звернути увагу на кілька відмітних якостей від інших напоїв:

  1. У процесі приготування важливо не переборщити з водою — краще додати менше.

  2. Для варіння експерти рекомендують вибирати тільки якісні й перевірені сорти.

  3. Варити каву треба не довше 25-ти секунд.

  4. Вода повинна бути не вище 90 градусів за Цельсієм.

Американо — нейтральний кавовий напій, який можна пити як уранці, так і протягом дня. Але експерти не рекомендують вживати більше 2-3 порцій на добу.

 

Рецепти приготування

Більшість кавоманів пити каву краще в класичному його варіанті приготування: на 11 г мелених зерен беруть 30 мл води для варіння еспресо. При подачі в порцію кави додають ще 30-170 мл води або подають окремо в склянці. Завдяки цьому ви можете самостійно регулювати міцність і насиченість напою. Але якщо для вас класична рецептура занадто банальна, можна каву американо приготувати за більш незвичайним рецептами.

 

З молоком і корицею

Для його приготування вам знадобиться:

  • кава — 11 г;

  • вода — 120 мл;

  • кориця — за смаком;

  • молоко — 150 мл

Для приготування напою в ємності закип'ятіть молоко з додаванням кориці. Паралельно в турці або кавомашині зробіть порцію насиченого еспресо. Далі у велику чашку налийте спочатку кава, потім обережно додайте молоко.

Завдяки наявності молочно-пряної нотки, класичний напій стає тендітним, ніжним і не таким міцним. Для любителів латте і капучіно така варіація буде відмінною альтернативою.

Купити мелену каву для приготування американо можна відвідавши наш онлайн-магазин Space Coffee.

 

Зі спиртним

Для приготування напою вам необхідно:

  • кава — 11 г;

  • вода — 100 мл;

  • ром або коньяк — 10 мл;

  • цукор — за смаком.

Перед тим, як заварити каву в зернах за цим рецептом, важливо в турку додати трохи цукру. Готуючи напій в кавомашині, його додають відразу в чашку. Далі в окремій ємності потрібно підпалити спиртне, щоб алкоголь почав випаровуватися. Після - його відразу ж вливають у порцію американо і доливають гарячу воду за своїм бажанням.

Готуючи класичний американо з додаванням спиртних напоїв, важливо чітко дотримуватися пропорції. Завдяки цьому кави вийде насиченим, не п'янким і бадьорить. Ром додасть напою властиву для нього м'якість, в той час як коньяк відтінятиме кавовий присмак вираженою гіркотою.

 

З лимоном

Для приготування напою вам знадобиться:

  • кава — 11 г;

  • вода — 30 мл для Еспресо/30-170 мл для подавання;

  • скибочка лимона або сік за смаком.

Готувати каву по даному рецепту досить просто. Вам необхідно заварити класичний американо, а перед подачею додати в нього шматочок свіжого лимона або сік за смаком. У деяких випадках бариста обмежуються лише цедрою.

Завдяки цитрусової нотці класика розбавляється незвичайним присмаком, наповнене свіжістю і властивої лимону гірчинкою.

Перед тим, як готувати каву в зернах, рекомендуємо приділити увагу вибору сорту і ступеня обжарювання. Для любителів вираженою кислинки краще всього підійдуть суміші з 100% арабіки. Але любителям благородної гіркоти рекомендуємо пошукати фаворитів у комбінації арабіка/робуста. Шанувальники теплих шоколадних нот можуть сміливо вибирати зерна Віденської обжарювання.

А підібрати кави для приготування вашого улюбленого кавового напою можна в нашому онлайн-магазині Space Coffee з доставкою в будь-який регіон України.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner