Класичний американо і 3 дивовижних рецептів його приготування
Коли постає питання про вибір кавового напою — багато кавомани віддають перевагу американо. Середня ступінь фортеці, насичений аромат і смак, що виділяє його серед "колег". Як правило, пити американо віддають перевагу люди з дуже чутливими рецепторами і ті, хто більше цінує ароматні властивості, ніж смакові.
Що таке американсько?
Кава американо бере свій початок з часів Другої світової війни. За легендою його придумали американці, для яких пити насичений еспрессо було неможливим. Порція їм здавалася надто маленькою, а смак гірким. На ґрунті цього був створений американо — еспресо, розбавлений чистою водою. На сьогодні його прийнято ділити на декілька видів:
-
італійський — кава вливають гарячу воду, при цьому пінка зникає;
-
скандинавський — у воду вливають порцію еспрессо, зберігаючи пінку;
-
європейський — подають порцію еспресо у великій чашці і окремо в склянці воду.
Даний напій ідеально підійде для людей, які стежать за своєю фігурою або не переносять сильну концентрацію кофеїну. Незважаючи на великі обсяги, американо в половину менше калорійний, ніж еспресо. Кількість кофеїну в одній чашці таке ж, але концентрація в рази нижче.
Помел
Щоб приготувати каву в кав'ярні в домашніх умовах, для американо прийнято вибирати зерна середнього помелу. Більш великі крупинки гірше віддають смак і аромат. При розведенні водою напій вийде ненасиченим.
Смак
Напій має м'який без виражених акцентів смак. Завдяки тому, що для його класичного приготування використовують суміш з 90% арабіки і 10% робусти, кава не гірчить і має легку кислинку.
Різниця американсько
Перед тим, як готувати таку каву, рекомендуємо звернути увагу на кілька відмітних якостей від інших напоїв:
-
У процесі приготування важливо не переборщити з водою — краще додати менше.
-
Для варіння експерти рекомендують вибирати тільки якісні й перевірені сорти.
-
Варити каву треба не довше 25-ти секунд.
-
Вода повинна бути не вище 90 градусів за Цельсієм.
Американо — нейтральний кавовий напій, який можна пити як уранці, так і протягом дня. Але експерти не рекомендують вживати більше 2-3 порцій на добу.
Рецепти приготування
Більшість кавоманів пити каву краще в класичному його варіанті приготування: на 11 г мелених зерен беруть 30 мл води для варіння еспресо. При подачі в порцію кави додають ще 30-170 мл води або подають окремо в склянці. Завдяки цьому ви можете самостійно регулювати міцність і насиченість напою. Але якщо для вас класична рецептура занадто банальна, можна каву американо приготувати за більш незвичайним рецептами.
З молоком і корицею
Для його приготування вам знадобиться:
-
кава — 11 г;
-
вода — 120 мл;
-
кориця — за смаком;
-
молоко — 150 мл
Для приготування напою в ємності закип'ятіть молоко з додаванням кориці. Паралельно в турці або кавомашині зробіть порцію насиченого еспресо. Далі у велику чашку налийте спочатку кава, потім обережно додайте молоко.
Завдяки наявності молочно-пряної нотки, класичний напій стає тендітним, ніжним і не таким міцним. Для любителів латте і капучіно така варіація буде відмінною альтернативою.
Зі спиртним
Для приготування напою вам необхідно:
-
кава — 11 г;
-
вода — 100 мл;
-
ром або коньяк — 10 мл;
-
цукор — за смаком.
Перед тим, як заварити каву в зернах за цим рецептом, важливо в турку додати трохи цукру. Готуючи напій в кавомашині, його додають відразу в чашку. Далі в окремій ємності потрібно підпалити спиртне, щоб алкоголь почав випаровуватися. Після - його відразу ж вливають у порцію американо і доливають гарячу воду за своїм бажанням.
Готуючи класичний американо з додаванням спиртних напоїв, важливо чітко дотримуватися пропорції. Завдяки цьому кави вийде насиченим, не п'янким і бадьорить. Ром додасть напою властиву для нього м'якість, в той час як коньяк відтінятиме кавовий присмак вираженою гіркотою.
З лимоном
Для приготування напою вам знадобиться:
-
кава — 11 г;
-
вода — 30 мл для Еспресо/30-170 мл для подавання;
-
скибочка лимона або сік за смаком.
Готувати каву по даному рецепту досить просто. Вам необхідно заварити класичний американо, а перед подачею додати в нього шматочок свіжого лимона або сік за смаком. У деяких випадках бариста обмежуються лише цедрою.
Завдяки цитрусової нотці класика розбавляється незвичайним присмаком, наповнене свіжістю і властивої лимону гірчинкою.
Перед тим, як готувати каву в зернах, рекомендуємо приділити увагу вибору сорту і ступеня обжарювання. Для любителів вираженою кислинки краще всього підійдуть суміші з 100% арабіки. Але любителям благородної гіркоти рекомендуємо пошукати фаворитів у комбінації арабіка/робуста. Шанувальники теплих шоколадних нот можуть сміливо вибирати зерна Віденської обжарювання.
А підібрати кави для приготування вашого улюбленого кавового напою можна в нашому онлайн-магазині Space Coffee з доставкою в будь-який регіон України.
- Кавові десерти: від класичного тирамісу до вишуканого торта СтарбаксКава – не лише улюблений напій, але й чудовий інгредієнт для страв. У цій статті ми розглянемо найпопулярніші кавові десерти, від класичного тирамісу до інновацій. Ви дізнаєтесь про секрети приготування ідеального крему та отримаєте корисні поради щодо створення неперевершених тортів.
- Натуральний обліпиховий чай: приготування та користь для вашого здоров'яОбліпиховий чай з медом, імбиром, в комбінації з зеленим чи з додаванням апельсинового соку — справді цікава та корисна альтернатива звичним напоям. Якщо не хочеться готувати, то заваріть не менш смачний пакетований.